Format MC (Album, 2010)

Format MC CD Cover

2e OJAJOH?! album->Meer beat/minder rap.

Omdat opnames van nieuwe tracks na 'bonte avond' niet direct van harte verliepen, gingen we na verloop van tijd andere dingen doen..uit verveling / frustratie en gewoon voor de kick. Zoals het aansluiten van kwasi op computer. Di-gi-taal is het he-le-maal tegenwoordig toch? Niet dus.....of wel? Nouja oordeel zelf. Format mC: is een semi-instrumentale verzameling opgevoerde beats waarop kwasi's computergestuurde raps de hoofdrol spelen.

formatmc_nfo

Radiofragment 'Lijn 5'

In het 'Lijn5' radiofragment hiernaast legt Farid Benmbarek (A&R Top Notch) de luisteraar uit op wat voor manier het album Format MC ontstaan is. Ondanks hij dit niet van te voren van ons op een briefje kreeg komt hij met z'n beschrijving toch aardig in de buurt van de waarheid..

 

https://www.youtube.com/watch?v=77NyeEpMX_c

Format_MC_Inlay01

Video's

Tijdens het proces waarin de muziek van Format MC ontstond zijn er tevens diverse grafische artefacten ontstaan. Hiervan zijn beelden gebruikt voor videoclips / visuals voor liveshows. Bij verschillende nummers op het album zijn video's gemaakt. Hieronder enkele voorbeelden. De 'officiéle' videoclip voor het nummer 'Kniprap' is hier te bekijken.

In de media

Hieronder een recensie van het album, verschenen in 2010 op de inmiddels alweer verdwenen website Musicfrom.nl

format_mc_recensie_ojajoh-musicfromnlsmall2

Credits

  • Alle tracks/beats opgenomen / geproduceerd /¬†gemixt / gemasterd door Freddy43.
  • Alle vocals van Kwasi behalve wanneer anders aangegeven.
  • Scratches door Dj Dubbeldecker.
  • Artwork / Design & Video's door Freddy43

Meer info

Share